Travnati tepisi

Brzo, kvalitetno i trajno riješenje za sve one koji žele lijep i kvalitetan travnjak.

 Ako želite savršen travnjak i predivnu okućnicu za samo nekoliko dana, travnati tepisi idealno su riješenje za vas i vašu okućnicu. 

U prethodnu pripremu i drenažu podloge, travnati tepih postavi se do 250 m2 u jedan dan. Prednosti travnatog tepiha su višestruke naspram sijanog travnjaka. Odmah dobijete savršenu travnatu podlogu, gustu i predivnu već prvi dan, zelenu i meku, nema korova te nije potrebno dosijavanje i popravak. Već nakon 7-10 dana, nakon prvog košenja, travnjak se može koristiti i uživati u njemu.

Prednosti travnog tepiha u odnosu na travnjak izveden klasičnim sijanjem:

  • brzina izvedbe travnjaka – zakorovljena površina oko kuće u nekoliko dana postaje prekrasan travnjak i ne treba čekati tjednima da trava nikne te boriti se s korovima i štetnicima
  • kvaliteta – travni tepih za vrtove ili sportske terene uzgojen je od posebno selekcioniranog sjemena isključivo za tu namjenu – otporan na gaženje, s brzom regenerativnom sposobnošću i optimalno ishranjen
  • čistoća i estetika travnjaka – travnjak je bez korova, biljnih bolesti i drugih biljnih vrsta, ravnomjerne zelene boje

Prije postave travnatog tepiha potrebno je naglasiti da je jako važno održavanje i zalijevanje travnatog tepiha, a ako se travnati tepih adekvatno ne zalijeva u jako kratkom roku travnjak će se rasušiti i propasti. Naša preporuka je obavezno  automatsko navodnjavanje prije postave travnatog tepiha da bi u potpunosti i trajno uživali u svom travnjaku.

Također u ponudi uz travnati tepih možete se osloniti na nas oko savjetovanja i postave automatskog navodnjavanja.

Prilikom uređenja travnjaka i okućnice nudimo Vam stručno savjetovanje, idejno riješenje, projektiranje i izvedbu projekta uređenja vaše okućnice ili vrta.

Isto tako nudimo Vam stalno održavanje okućnice, na raspolaganju smo vam za sadnju, gnojidbu, orezivanje, savjetovanje i sve vezano za hortikulturu kako vanjskog tako i unutarnjeg bilja.